GGZ Oost-Brabant biedt inzicht en hulp voor ouders van jongeren tijdens een thema-avond in Deurne

Door: Meike Winters
ZWOLLE – GGZ- orthopedagogen verzorgen op verzoek van Zorg in Deurne op 30 oktober een thema-avond over de mentale gezondheid van jongeren. De avond is gericht op de ouders van pubers. Deze thema-avond zal plaats vinden in het Cultuurcentrum in Deurne.

Sprekers op de avond zijn ervaren orthopedagogen van GGZ Oost-Brabant, die hun expertise delen over het typerende pubergedrag en de complexe wereld waarin pubers nu opgroeien. Pubers ervaren sterkte emoties die elkaar snel kunnen afwisselen, en ouders staan voor de uitdaging om hun kinderen te helpen. Dylan van der Waarden, gezins- en jongerencoach bij Zorg in Deurne, vertelt dat de organisatie klaar staat voor alle grote en kleine vragen over pubers. ‘’Ouders kunnen bij mij terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. Het kan bijvoorbeeld gaan over scheidingen, autisme of school. Alles is bespreekbaar’’.  

De aanleiding voor deze thema-avond is de toenemende druk op de mentale gezondheid van jongeren, vooral sinds de coronapandemie. Uit een GGD-onderzoek bleek dat 25 procent van de jongeren in Deurne mentale problemen ervaart. Het doel van de avond is dan ook  om ouders te leren hoe ze inzicht kunnen krijgen in de gevoelens van hun kinderen en hoe ze hierop kunnen reageren op een praktische en effectieve manier.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts