Week extra tijd voor doorstroomtoets basisscholen
Week extra tijd voor doorstroomtoets basisscholen

Week extra tijd voor doorstroomtoets basisscholen

De leerlingen van basisscholen krijgen een week extra de tijd om de doorstroomtoets in groep 8 te maken, nu van 29 januari tot en met 18 februari 2024. Dit meldt Rijksoverheid in een persbericht. De uitslag van deze doorstroomtoets wordt meegenomen in de studiekeus voor de middelbare school. Door die extra week zijn basisscholen flexibeler om de toets in te plannen op een voor hen en hun leerlingen geschikt moment.

Foto: ANP

”Het is belangrijk dat leerlingen op tijd en op een goede manier in groep 8 de doorstroomtoets kunnen maken”, vertelt minister Mariëlle Paul, van Primair en Voortgezet onderwijs. Carnaval is in Brabant erg belangrijk en wordt ook vaak op scholen gevierd. ”Tegelijkertijd snap ik als geboren Brabander heel goed dat met name kinderen in het zuiden willen genieten van het mooie carnaval. Dat hoort bij hun identiteit. Daarom heb ik besloten de wettelijke termijn waarin de digitale toets kan worden afgenomen te verruimen”, zegt Paul, ”zodat een goede voorbereiding voor iedere leerling mogelijk is”.

De doorstroomtoets in groep 8 wordt een week van te voren gestart en is vanaf nu van 29 januari tot 18 februari 2024. De basisscholen kunnen zelf hun doorstroomtoetsen inplannen. Binnen de afnameperiode kiezen de scholen zelf op welke dagdelen ze de toets afnemen. Door deze verandering kunnen de leerlingen in het zuiden van het land carnaval vieren, dat in de afnameperiode valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *