Apeldoorn organiseert tweede klimaatcafé voor haar inwoners
Apeldoorn organiseert tweede klimaatcafé voor haar inwoners

Apeldoorn organiseert tweede klimaatcafé voor haar inwoners

Op woensdag 1 november, tijdens de nationale klimaatweek, organiseert gemeente Apeldoorn een tweede klimaatcafé voor haar inwoners om verder te praten over de lokale klimaatadaptatie. Dit meldt gemeente Apeldoorn in een persbericht. Eerder dit jaar, op 1 januari, vond het eerste klimaatcafé plaats waarin Apeldoorn samen met haar inwoners in gesprek ging over een nieuwe klimaatagenda. Tijdens het tweede klimaatcafé zal de tot stand gekomen klimaatagenda, die is gebaseerd op inwoners hun ideeën en antwoorden, worden gedeeld en besproken.

Apeldoorn laat merken het erg belangrijk te vinden om haar inwoners te betrekken bij de lokale klimaatzaken. “We doen dit soort trajecten het liefst samen met onze inwoners. We vragen ze mee te denken over dit soort onderwerpen en kijken naar wat zij dan belangrijk vinden”, zegt Roel van Vemde, persvoorlichter van Gemeente Apeldoorn. “Uiteindelijk is het een uitdaging voor ons allemaal”. De belangstelling voor het eerste klimaatcafé was hoger dan er oorspronkelijk werd verwacht. Het was een positieve verrassing voor gemeente Apeldoorn. “Het is erg mooi om te zien. Het betekent dat het mensen aan het hart gaat en zij mee willen denken met ons als gemeente”, aldus van Vemde.

De avond zal geopend worden door wethouder Danny Huizer. Daarna zal de klimaatagenda worden besproken en zal er ook gekeken worden naar hoe er gewerkt kan worden aan de bewustwording voor het klimaat. Apeldoorn is bezig met het klimaat adaptief maken van de leefomgeving. Zo creëert de gemeente in de toekomst nog steeds een aantrekkelijke en leefbare omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *