PVV gaat akkoord met hoofdlijnakkoord en het zetelaantal stijgt
PVV gaat akkoord met hoofdlijnakkoord en het zetelaantal stijgt

PVV gaat akkoord met hoofdlijnakkoord en het zetelaantal stijgt

ZWOLLE –  De PVV krijgt er het hoofdlijnakkoord drie zetels bij, vorige maand ging het slechter in de peilingen. De PVV gaat nu van 45 naar 48 zetels, door de samenwerking tussen 4 formerende partijen tot het hoofdlijnakkoord mede hierdoor neemt het vertrouwen in de PVV toe. “Dit is het eerste teken van een overwinning sinds de verkiezingsuitslag waarbij de PVV won.”

Chris Aalberts, politiek verslaggever en onderzoeker aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, heeft expertise op het gebied van de PVV en licht de recente stijging toe. “De achterban van de PVV’ers ziet dit als een nieuwe ontwikkeling binnen de partij en dat Wilders echt iets voor elkaar heeft gekregen.” En daarom zouden volgens Aalberts meer oud PVV stemmers terug keren naar de partij waar ze tijdens de 7 maanden durende formatie hun vertrouwen in verloren.

Het hoofdlijnakkoord zorgt ervoor dat de afspraken tussen de PVV, VVD NSC en de BBB in hoofdlijnen op papier staan. Jelle Postma, oud medewerker van de AIVD zegt dat het ook geholpen heeft dat Wilders deze ontwikkeling goed wist te verkopen als een overwinning, “… Terwijl dit akkoord eigenlijk 4 partijprogramma’s zijn met een nietje er doorheen.”

Gloednieuwe premier kandidaat Dick Schoof verscheen deze week volop in de media, de trouwe PVV stemmers hebben zich hier nog niet over uitgelaten. Chris Aalberts denkt dat de keuze voor Dick Schoof voort komt uit gebrek aan “beter”. “De PVV heeft simpelweg niemand anders, punt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *