Online JongerenTop in Groningen over mentale problemen 

GRONINGEN – De eerst online JongerenTop over mentale gezondheid van jongeren wordt op 7 november in Groningen georganiseerd. In een co-creatiesessie, georganiseerd door het Rijk, Groningse overheden en de Number 5 foundation, is het de bedoeling dat er wordt gezocht naar oplossingen op het gebied van mentale gezondheid onder deze jonge mensen. “Het ophalen van inzichten over mentale gezondheid vanuit de belevingswereld van jongeren staat hierbij centraal”, aldus Lisa Sweere, projectmanager Number 5 foundation. 

“Het komen tot oplossingen en het creëren van kansen om mentale gezondheid onder jongeren te verbeteren is een doel van de JongerenTop, daarbij komt dat de Groningse bestuurders, beleidsmakers en andere relevante spelers ervaring opdoen met dialoog als een voorbeeld van een gelijkwaardige en inclusieve manier van werken en organiseren”, stelt Sweere. 

Naast mentale gezondheid wordt er ook gepraat over andere thema’s, zoals veiligheid, onderwijs en klimaat. Ook de besteding van de ‘ereschuld’ aan Groningen staat op de agenda om besproken te worden.  

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts