Nieuw TU Delft Hydro Motion Team heeft nieuwe ambitie voor 2024 

DELFT – Het Hydro Motion Team van de TU Delft heeft vanmiddag zijn nieuwe bezetting onthuld op YouTube. 23 ambitieuze studenten van verschillende studieachtergronden gaan het komende jaar werken aan een nieuwe boot met waterstofaandrijving. En er is een nieuwe ambitie: in plaats van deelname aan de jaarlijkse Monaco Energy Boat Challenge, die het team al twee keer heeft gewonnen, willen ze volgend jaar een record voor waterstofboten neerzetten door de Noordzee over te steken. 

Binnen één jaar moet de nieuwe boot ontworpen, gebouwd en getest worden. Volgens exposure coördinator Jeroen von Berg moet dat geen probleem zijn: “We zijn in 2021 overgestapt van zonne-energie naar waterstofaandrijving. We hebben elk jaar een nieuw team, maar we doen heel veel aan kennisoverdracht.” 

Het winnende ontwerp van vorig jaar. Foto: Hydro Motion Team

Noordzee 

In 2023 won het team de wereldtitel op de Monaco Energy Boat Challenge. Die titel wordt dus niet verlengd. “We hebben hem al twee keer gewonnen,” vertelt Von Berg. “We willen nu een nieuwe ambitie laten zien en andere mensen aanspreken.” Dat gaan ze doen door de Noordzee over te steken. Het zou de eerste keer zijn dat dit lukt met een boot met waterstofaandrijving. 

Op 20 december wordt het definitieve ontwerp van de boot gepresenteerd. Begin juli volgend jaar verwacht het team de oversteek te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *