20 mei 2024

Jongeren gaan steeds meer naar de sportschool: ´De motivatie is zeer indrukwekkend.´

Door tristanvanbon nov4,2023

 De afgelopen jaren is het aantal jongeren dat naar de sportschool gaat flink gestegen. De reden daarvoor is dat de jeugd meer belang hecht aan een actieve levensstijl.  Dit komt door toenemende motivatie en door de invloed van influencers op sociale media.

Gert-Jan Wassink, clubmanager van sportschool H&R Movements in Apeldoorn, benadrukt dit: ´We merken dat steeds meer jongeren zich inschrijven bij ons. Vervolgens komen ze met ontzettend veel motivatie naar de sportschool. Dat is zeer indrukwekkend om te zien. Verschillende factoren dragen bij aan deze verschuiving. Een groeiend bewustzijn van gezondheid en welzijn onder jongeren speelt een grote rol. Ze beseffen dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen fysieke voordelen oplevert, maar ook bijdraagt aan mentale veerkracht.

Daarnaast hebben sportscholen zich aangepast aan de behoeften van jongeren door aantrekkelijke abonnementen, moderne apparatuur en groepslessen aan te bieden. ´Wij geven 25% korting aan jongeren, en we hebben ook aantrekkelijke tarieven voor jongeren die onder begeleiding willen sporten, vertelt Gert-Jan Wassink. Sociale media en online influencers hebben ook geholpen om fitness populairder te maken.

Het groeiende aantal jongeren in sportscholen is een positieve ontwikkeling voor de volksgezondheid, maar benadrukt ook het belang van uitleg over veilige en effectieve trainingsmethoden. Gert Jan Wassink: ´Het risico van de sportschool voor jongeren is dat ze de oefeningen verkeerd gaan gebruiken. Dit kan zorgen voor vervelende blessures.´ Het lijkt er echter op dat de jeugd de weg naar een gezondere levensstijl heeft gevonden, en deze trend zet zich voort.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *