Arriva zoekt buschauffeurs op campus BUas

BREDA – Studenten van de Breda University of applied sciences (BUas) konden afgelopen vrijdag snuffelen aan een bijzondere bijbaan: buschauffeur bij Arriva. Dat meldt de vervoersmaatschappij op facebook. Arriva kwam met een heuse lesbus naar de campus op zoek naar nieuwe collega’s.

Enkele tientallen nieuwsgierige studenten kwamen op de bus en de bijhorende stand af, zegt woordvoerder Pieter Thielen. “Er konden uiteindelijk twaalf mensen een proefrit maken. We denken dat drie daarvan daadwerkelijk de opleiding gaan volgen.”

Bijbaan

Volgens Thielen is buschauffeur zijn een prima bijbaan voor studenten. “Je bent heel flexibel in je werktijden. Ook is het een goed betaalde bijbaan met de grootst mogelijke auto van de zaak!” Bovendien kunnen studenten studiepunten verdienen met het werken als buschauffeur. Hiermee kunnen zij hun vrije ruimte invullen.

Klaar voor een proefrit in de lesbus. Foto: Arriva

De opleiding wordt door Arriva betaald in ruil voor 1200 uur werken. Bij 12 uur per week komt dat neer op ongeveer twee jaar werk.

Peroneelstekort

Arriva kampt al langer met een personeelstekort in Brabant. Afgelopen zomer organiseerde het bedrijf nog een reeks open dagen waarbij kandidaten ook proefritten konden maken. Volgens Omroep ZuidWest leverde dit destijds zo’n 20 aanmeldingen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *